Prezentare

Situată în Sectorul 1 al capitalei, Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” este o instituție de învățământ cu renume, cu un trecut încărcat de istorie. Este o construcţie în stil neoromânesc, clădire bine păstrată,  al cărui farmec îl dau ornamentele de ceramică smălţuită, balconaşul de lemn şi turnulețul cu ceas, intrările arcuite, feroneria gardului, fântâna din gard, chiar dacă e secată. De altfel, întregul amplasament al şcolii e plin de farmec  şi de istorie. Clădirea școlii este situată într-o zonă plină de istorie și cultură, din centrul capitalei, în proximitatea Bisericii Mavrogheni, a Muzeului Ţăranului Român, Muzeului  de Istorie Naturală şi Muzeului  Geologic. Din anul 2004, clădirea Școlii Gimnaziale Ion Heliade Rădulescu se află pe lista monumentelor istorice a Institutului Național al Monumentelor Istorice din România.

Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” este o unitate de învățământ cu personalitate juridică, pentru învățământul de masă, de stat, în structura căreia funcționează grupe pentru învățământul preșcolar și clase de elevi pentru învățământul primar și gimnazial.

  • Numărul claselor: 17 clase pentru nivelul primar, 11 clase pentru nivelul gimnazial, iar pentru învățământul preșcolar sunt 6 grupe care funcționează în două locații, respectiv 2 grupe de preșcolari la Grădinița cu program normal/prelungit situată pe Strada Monetăriei Nr. 2 și 3 grupe de preșcolari la Grădinița cu program prelungit – Waldorf (alternativă educațională) situată pe Strada Henri Coandă Nr. 24B;

Procentul de promovabilitate a elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională este de 100%;

  • Procentul de cuprindere a elevilor care au absolvit clasa a VIII-a, în licee este de 100%.