Şcoala Gimnaziala Heliade Rădulescu, fosta Şcoală Comunală la Mavrogheni, ce funcţionează într-o construcţie prin decoraţia ei tradiţională româneasca, este surpinzător opera unui arhitect italian, Giulio Magni.
Giulio Magni a fost un artist precoce. În 1881, la numai 22 ani, a câstigat premiul II la Concursul Poletti, în cadrul Academiei San Luca din Roma. La 31 ani, participă, împreună cu alţi arhitecţi italieni, la fondarea grupării „Associatione Artistica fra i Cultori dell’Architettura in Roma” al cărui preşedinte va fi între 1906 şi 1907, dupa întoarcerea din România.
În 1893, Giulio Magni este invitat la Bucureşti, unde, începând din 1894, lucrează la proiecte aparţinând Municipiului şi Ministerului Lucrărilor Publice.
În România, Giulio Magni a câstigat diferite premii în concursurile de arhitectura, atât de numeroase în perioada când noul proclamat Regat trebuia să-şi constituie o infrastructură modernă. De exemplu, Premiul II pentru proiectul Camerei Deputaţilor şi Senatorilor, sau Premiul III pentru proiectul Gării Centrale din Bucureşti, intitulat „Traianus Optimus”
În cei zece ani în care a locuit şi lucrat la Bucureşti, Giulio Magni a realizat aproape treizeci de edificii dintre cele mai variate, precum Hala Traian, Palatul Arhiepiscopiei Catolice, o biserică la Constanţa, gări, diferite vile comandate de personalităţi importante ale vieţii politice şi sociale române (Lahovary, Andronescu, Popovici etc.) şi mai multe şcoli la Iaşi şi Bucuresti.
Însă, dintre cele care mai dăinuiesc, poate cea mai cunoscută este ”Şcoala Comunală Mavrogheni”, aflată pe Şoseaua Kisseleff, alături de Muzeul Ţaranului Român, construită în 1895 pe terenul bisericii „Izvorul Tămăduirii”.
După 1904, Giulio Magni s-a întors în Italia, unde a continuat să lucreze la Roma până la moarte, în 1930.
Farmecul clădirii îl constituie ornamentele de ceramică smălţuită şi turnuleţul. Privind cu atenţie putem observa o cişmea secată pe colţul gardului Şcolii Comunale, azi Şcoala Nr.11Heliade Rădulescu, o cişmea foarte frumos realizată, vasul arată ca o scoică, iar ţâşnitoarea iese din gura unui leu. Cişmeaua a fost realizată în amintirea Izvorului Tămăduirii.
Azi, fosta Şcoala Comunală este locaţia unde se pregătesc şi se formează pentru viaţă peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.